søndag 3. mars 2013

Skriv matematikk i Campus Inkrement

Jeg har fått flere henvendelser fra brukerne av Campus om å lage en instruksjonsvideo for å skrive matematikk i Campus. I motsetning til læringsplattformer som It'slearning og Fronter, er Campus svært godt egnet til å skrive matematiske kontrolloppgaver. Følgende video gir en kort innføring:Tips: Selv om du ikke underviser omvendt, er det fullt mulig å bruke kontrolloppgavedelen til Campus Inkrement. I matematikk 1YP, som jeg ikke underviser omvendt, har jeg f.eks. avsluttet hver time med 4 kontrolloppgaver for at jeg og elevene skal se om de har lært stoffet. Neste år vurderer jeg å utvide denne modellen til å starte timen med en pretest og avslutte med en posttest (5 minutter til hver). Da vil jeg og elevene få et visuelt bilde av klassens fremgang i hver time.


Etter at du har sett gjennom videoen over, ønsker du antakelig en komplett liste over hvilke latex-kommandoer Campus støtter. Tabellene under viser hvilke kommandoer som er lagt inn i Campus:

*\to\from<=>=\neq+-\infty\vee\wedge\angle\in\approx\degree
±°

\towards\infty\times\int\sqrt<==><=>\alpha\beta\gamma\delta\Delta\pi
×⇒  αβ γ δΔ π
I tillegg til dette støtter Campus alt biblioteket jqMath støtter (praktisk talt hele MathML-standarden). For å få en komplett oversikt, se hjemmesiden til jqMath.

8 kommentarer:

 1. Hei!

  Jeg ville bare legge igjen en kommentar med en takk for den gode jobben du gjør med omvendt undervisning-sidene. Jeg - som så vidt bestod matematikk på VG1 og VG2 - har nå 5 og 6 i 1P (6), 2P (6) og R1 (5). R1 karakteren fikk jeg god hjelp på veien mot å oppnå takket være R1-siden din!
  Nå skal jeg faktisk ta R2 som privatist, noe jeg aldri hadde trodd! :-)
  Har du noen gode tips på veien mot en god karakter på eksamen i R2?

  Ha en riktig god sommer og stå på videre! Mange (lærere og andre) kan lære mye av deg! :-)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Det var moro å høre.

  Dersom du fikk 5 i R1, vil du fint klare R2, men endel klarer ikke å beholde femmeren fra R1 og synker ned til 4. Men det er jo likevel en svært god karakter på kanskje det vanskeligste faget som er mulig å ta på vgs. Jeg har ikke andre tips og råd enn å jobbe jevnt og trutt med stoffet. Det tar tid å lære seg dette, og det ER vanskelig. Jeg har jo også laget filmer for R2, så dersom du trenger forklaring, se den aktuelle filmen på campus.inkrement.no/r2

  Lykke til!

  SvarSlett
 3. Fine greier,
  har sett igjennom videoen med intro,
  men nå ser det ut som om editoren i redigeringsmodus er byttet ut med en annen. Det jeg savner er å se på/redigere også i html-kode direkte.
  Dette er mulig i editoren for oppgaver, men ikke i tekstsidene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann!

   Det har du jammen rett i! Det var en funksjon som forsvant i forbindelse med en endring for en stund siden. Nå har jeg imidlertid fått den tilbake igjen. Jeg har savnet den selv, og andre har også etterspørt den.

   Slett
 4. Hei.

  Ville bare takke deg for det arbeidet du gjør på mattevideoene dine. Husker på matte på ungdomsskolen, da jeg ikke klarte å komme meg opp fra karakterene 3 og 4. Da jeg begynte på videregående, fikk jeg tak i Campus Inkement. Karakterene mine steg som bare det, etter dette. Pr. i dag har jeg T-matte, da jeg går i første klasse på videregående, og mest sansynelig går jeg ut meg 6 i T-matte. Dette kunne jeg aldri ha tenkt meg da jeg gikk på ungdomsskolen. Vil dermed takke deg masse!

  Videre har jeg tenkt å bygge videre på S1 og S2, da jeg satser på 2 seksere i S-mattene, enn 1 i R-matte. Så videre at det bare fantes S1 videoer på Campus Inkremt, så lurte bare på om du har planer om å lage videoer til S2? Det hadde jeg satt veldig stor pris på! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet at Ørjan Bell har begynt på S2, men så gikk han ut i Pappaperm, og da pleier alle planer å gå i vasken, så det har nok skjedd her også :) Jeg skal høre med ham, men uansett er S1 og S2 i stor grad R1, så mange som tar S1 og S2 ser bare tilsvarende filmer i R1.

   Lykke til!

   Slett
 5. Hei.

  Jeg er en elev på Solvang skole som gjerne kunne kunne ønske seg å få koden til kursene r1 og r2. Synes både videone dine og spørsmålene i kurset er veldig bra og jeg lærer veldig mye. Jeg har kjøpt R1 og R2 Sigma bøkene og kunne gjerne hatt videoer til å vise meg det jeg ikke forstår. Uansett,

  Tusen takk for veldig gode videoer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann! Du trenger ingen kode for å åpne kursene. Du finner alle på vår nettside https://campus.inkrement.no/Home/Catalog

   Slett