lørdag 23. februar 2013

Bygg ditt eget omvendt undervisningskurs

Allerede etter få uker har mange flippere kastet seg over Campus Inkrement og tatt det i bruk i egen undervisning. Men for de fleste trengs det selvsagt et opplæringskurs før man kan komme ordentlig i gang, og det kommer her.

Jeg anbefaler alle som ønsker å bruke Campus Inkrement å bruke 15 minutter på å se gjennom  instruksjonsfilmen under. Etter at filmen er ferdig vil du være i stand til å bygge dine egne kurs fra bunnen av. Du vil være i stand til å kombinere video, oppgaver og egenvurdering helt etter egne behov, og du vil ha et verktøy som gir deg svært gode muligheter for å følge opp hver enkelt elev fra time til time.

Dersom du ikke kjenner Campus Inkrement fra før, eller ønsker å bruke Campus på enklest mulig måte, anbefaler jeg å lese forrige blogginnlegg først.


11 kommentarer:

 1. Hei igjen, Bjørn Ove !:)

  Ja, CampusInkr ser virkelig ut for å være et supert redskap i omvendt undervisning altså :)Men i og med at dette er helt nytt, vil det være noen feil i starten...

  Når jeg nå har begynt å legge inn et nytt fag fungerer alt knirkefritt helt til jeg kommer til 1:37 ut i demo-filmen din. Når jeg klikker på "Forside" på min egen side, får jeg ikke opp denne menyen du får på demoen... eller er det noe jeg ikke har fått med meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann og huffda!

   Dette var litt flaut, men jeg hadde tydeligvis ikke sjekket dette godt nok for Intenet Explorer. Jeg gjetter på at det var det du brukte da du fikk feilen. Jeg har nå lokalisert feilen, og nå ser det ut til å virke.

   Men uansett må jeg advare: Internet Explorer er ikke en egnet nettleser for de som skal utvikle noe for web. Internet Explorer husker sider den har vist tidligere så godt at når du gjør en endring, vil den ikke vise endringene. I stedet viser den siden slik den var før endringen fordi det går fortere.

   Dersom du vil bruke Internet Exlorer, må du eksplisitt be den om å sjekke hver gang om siden er endret:
   - I Internet Exlorere, åpne menyen Verktøy
   - Velg "Alternativer for Internett"
   - Velg fanen "Generelt"
   - Velg "Leserlogg|Instillinger"
   - Velg "Se etter nyere versjoner: Hver gang jeg besøker websiden".

   Håper det var oppklarende. Hvis ikke, bruk heller Chrome.

   Slett
  2. Jeg prøver i nyeste versjon av Chrome også, men får IKKE opp den menyen du viser i videoen. Jeg får bare opp: Åpne kurset / gi nytt navn / kopier side / slett siden / skjult. Kan du sjekke dette?

   Slett
  3. Hei, Kristin!
   Kan du sende meg linken til kurset du prøver å lage, så skal jeg prøve å finne ut av det. Det virker i mine kurs.

   Slett
 2. Ja, no vart det :) Mange takk :)Da går resten av kvelden til prøving av CampusInkr :)

  SvarSlett
 3. Hallo!
  Eg har vore på utkikk etter AKKURAT eit slikt "programm" som Campus Inkrement! Det virkar heilt fantastisk, så gledar meg til å prøva det! Blei svært overraska over at dette var gratis for folk å bruka :) Men takk for det :)

  Mvh
  Tore

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tore!

   Takk for positiv tilbakemelding. Det er to grunner til at Campus Inkrement er gratis. For det første er jeg idealist. For det andre tror jeg for få brukere ville velge å betale for det. Omvendt Undervisning kommer ikke til å nå de store massene på noen år enda.

   Hvis jeg er heldig vil jeg en dag finne et firma som er villig til å betale meg penger for å utvikle en profesjonell versjon av Campus, men gratisversjonen kommer aldri til å koste penger.

   Slett
 4. Hei. Jeg har såvidt begynt å snuse på dette med OU. Jeg har tilgang til It's-learning, men syntes at CI virker mye mer innbydende og brukervennlig.
  Jeg underviser på ungdomstrinnet, og savner en form for pålogging for elevene. Jeg vil gjerne være sikker på at det er Finn som har gjort Eksempeloppgavene til Finn, og ikke Kåre. Tror kanskje at dette er en større problemstilling for yngre elever enn for videregående elever. Ligger det en slik mulighet i programmet ditt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Da jeg lagde Campus Inkrement vurderte jeg å ha pålogging med brukernavn og passord. Det var argumenter både for og i mot:

   - Med passord kan eleven få se sin egen statistikk
   - Med passord er vi mer sikre på hvem som har svart
   - Elever som "glemmer" passordet sitt får ikke gjort leksa
   - Eleverregistrering er en mye mer komplisert prosess for både lærer og elev
   - Min erfaring er at elevene ikke gidder å levere lekse for hverandre i lengda. Grunnen til det er at de aldri får se resultatet av pøbelstrekene. Du som lærer ignorerer det, og det dør raskt ut. (Ihvertfall på vgs).

   Jeg gjør en fortløpende vurdering på dette, og vurderer å legge det inn for de lærere som ønsker det, men foreløpig er det altså ikke mulig. Jeg anbefaler å prøve uten og se hvordan det går.

   Slett
 5. Hei. Jeg har akkurat blitt kjent med dette programmet og jeg synes det ser helt fantastisk ut. Jeg har opprettet profil og sitter å prøver og feiler i forsøket på å lære meg det. Det jeg lurer på er om det går an å legge til et vanlig stillbilde fra pc'en, og ikke via internett (URL)? Har feks tatt bilder av (anonymiserte) besvarelser som jeg ønsker å benytte i et kurs. Men får som sagt bare opp valget å sette inn bilder ved hjelp en URL adresse. Har forsøkt både via Firefox og Chrome. Vil det si at jeg må lage meg en "åpen" profil på en bildedelingsside og legge ut bilder der, før jeg får laste dem opp til kurset mitt?. (Fikk ikke lagt til bilder vha URL bak feks min Skydrive-konto). Forsøkte å finne en bruksanvisning på dette, men klarte ikke å finne, så jeg må dessverre poste her....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Det er umulig å legge ut bilder som ligger på din egen PC da elevene ikke kan få tilgang til bilder som ligger på PC-en dersom den ikke er satt opp som en server - noe de færreste arbeidsmaskiner er. Du må derfor laste opp bildene på en server du har tilgang til. Vi kan ikke tilby dette som en del av Campus da vi ikke har ressurser til å overvåke at bilder som lastes opp er lovlige.

   Jeg anbefaler deg å bruke bildeopplastingssteder som imgur.com og liknende. Noen av disse har antakelig muligheten til å laste opp bilder som ikke blir oppført noe sted slik at bare de som skal se bildene får se dem.

   Lykke til!

   Slett